E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю. Сиротенко, завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП у Волинській області

vol3101201730 січня 2017 року на запрошення найманих працівників та директора ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» В. Гранюка начальником відділення НСПП у Волинській області (далі – Відділення) В. Демидюком та завідувачем сектора правового забезпечення Відділення Ю. Сиротенком надано роз’яснення щодо порядку вступу у колективний трудовий спір (конфлікт) відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

 

Причиною зустрічі стало ускладнення стану соціально-трудових відносин на ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» через заборгованість із виплати заробітної плати, внаслідок чого 27 січня наймані працівники провели акцію протесту на підприємстві.

У ході зустрічі було обговорено причини виникнення заборгованості із заробітної плати та можливі шляхи вирішення питання у правовому полі. Начальник Відділення поінформував трудовий колектив державного підприємства про порядок вступу у колективний трудовий спір (конфлікт) відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», ознайомив з порядком формування вимог найманих працівників та визначення їх представницького органу.

Як результат, наймані працівники обрали три представники від трудового колективу, які підготують документи для реєстрації колективного трудового спору (конфлікту).

По закінченню зустрічі учасники підприємства домовились про подальшу тісну співпрацю з метою забезпечення конструктивного діалогу між керівництвом підприємства та найманими працівниками для вирішення питання заборгованості із заробітної плати. Також було досягнуто домовленості продовжити консультування трудового колективу ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів № 2» у разі необхідності юридичного супроводу.