E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Ю.Сиротенко, завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП у Волинській області

 

 

VOLIN1206201706 червня 2017 року за сприяння відділення НСПП у Волинській області (далі ? Відділення) відбулась зустріч з представниками сторін соціального діалогу на територіальному рівні з метою обговорення питань розвитку соціального діалогу.

У зустрічі взяли участь: від сторони роботодавців – виконавчий директор Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців – А. Сохацький, від сторони профспілок – завідуючий відділом соціально-економічного захисту, організаційної роботи апарату Федерації профспілок області В. Лупашко, від сторони місцевої влади – начальник відділу праці департаменту економічної політики Луцької міської ради І. Савчук.

Під час зустрічі сторони обговорили основні напрями подальшої співпраці.

Начальник Відділення В. Демидюк акцентував увагу на важливості активізації роботи територіальних тристоронніх соціально-економічних рад у районах та містах області з метою вирішення соціально-економічних проблем, відстоювання і захисту прав та інтересів найманих працівників і роботодавців.

А. Сохацький зазначив, що ведення соціального діалогу – одна із засад соціальної стабільності та злагоди в суспільстві – найбільш ефективний шлях до своєчасного та цивілізованого вирішення нагальних потреб. Він наголосив, що сторони соціального діалогу повинні спрямовувати свою діяльність на підвищення ефективності роботи створених на обласному, міських і районних рівнях територіальних тристоронніх соціально-економічних рад та активно сприяти розвитку такого діалогу на рівні територіальних громад, які нині активно формуються.

В. Лупашко зазначив, що соціальний діалог є ефективним інструментом узгодження суперечливих інтересів його учасників та дає можливість конструктивної взаємодії з метою досягнення спільних суспільно значущих цілей. Також запевнив присутніх на зустрічі про повне сприяння зі сторони профспілок у роботі щодо активізації діяльності територіальної соціально-економічної ради на рівні міста.

І. Савчук зазначила, що відповідно до розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 10.05.2017 року № 232, з метою подальшого розвитку соціального партнерства та дотримання процедур ведення соціального діалогу з питань формування й реалізації державної соціально-економічної політики, міським головам рекомендовано, в тому числі, ввести до складу колегій районних державних адміністрацій, виконкомів міських рад голів координаційних рад профспілок та керівників міських і районних організацій роботодавців. Представниця міської ради наголосила на готовності влади сприяти зміцненню соціального діалогу на рівні міста.

За результатами зустрічі сторони домовились переглянути склад тристоронньої соціально-економічної ради на рівні міста та затвердити зміни у складі своїх представників.