E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О.  Петренко, головний спеціаліст відділення НСПП в Черкаській області

8 червня 2017 року в приміщенні Федерації профспілок Черкаської області (далі – ФПО) відбулася нарада за участі голови ФПО П. Шевченка, голови обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості О. Молдованова, голови профспілки ПАТ "Черкасиобленерго" О. Чорного, його заступника С. Мулявки, представників страйкового комітету Черкаського міського РЕМ. До участі в нараді був запрошений начальник відділення НСПП в Черкаській області (далі – Відділення) С. Власенко.

Розпочинаючи нараду П. Шевченко доповів, що до цього часу не вирішені вимоги найманих працівників у 19 колективних трудових спорах (конфліктах), зареєстрованих НСПП у підрозділах ПАТ "Черкасиобленерго". У зв’язку із значним зростанням заборгованості із виплати заробітної плати, наймані працівники окремих підрозділів підприємства вдалися до страйку як крайнього способу вирішення своїх вимог.

О. Чорний повідомив присутнім про заходи, які вживалися профспілковим активом підприємства та області, головою обласної державної адміністрації Ю. Ткаченком, депутатами Верховної Ради від Черкащини та депутатами обласної ради для віднайдення позитивного вирішення кризової ситуації. О. Молдованов зазначив, що страйки у підрозділах ПАТ "Черкасиобленерго" вже позначилися негативно на роботі деяких підприємств області та створили значні незручності для населення.

У свою чергу С. Власенко повідомив присутнім, що Відділення здійснює правовий та інформаційний супровід вирішення 19 колективних трудових спорів (конфліктів) під час страйків.

Присутні представники страйкового комітету Черкаського міського РЕМ заявили про те, що продовжуватимуть страйк разом з працівниками інших підрозділів до повного задоволення їх законних вимог.

Враховуючи складність ситуації та невизначеність з датою виплати працівникам ПАТ "Черкасиобленерго" поточної заробітної плати і початку погашення заборгованості П. Шевченко запропонував учасникам наради ініціювати на засіданні обласної ради 09.06.2017 року розгляд питання щодо створення робочої групи у складі голови Черкаської ОДА Ю. Ткаченка, голови обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості О. Молдованова, заступника голови обласної ради В. Гайового, голови ФПО П. Шевченка і двох представників страйкового комітету Черкаського міського РЕМ та делегування її на прийом до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана з метою пришвидшення позитивного вирішення нагальної для підприємства та області проблеми. Пропозиція голови ФПО учасниками наради підтримана одностайно.

С. Власенко довів до відома працівників Відділення інформацію щодо кола питань, розглянутих на нараді у ФПО.