E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

odesa212069 червня 2017 року у великій сесійній залі Одеської міської ради під головуванням першого заступника Одеського міського голови А. Орловського відбулось чергове засідання Одеської міської тристоронньої соціально-економічної ради (далі – Рада). На засідання було запрошено начальника відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) О. Шрамкова.

Відповідно до плану роботи, члени Ради обговорили ряд актуальних соціально-економічних питань, приділивши особливу увагу заходам щодо мінімізації негативного впливу підвищення цін і тарифів на рівень життя одеситів.

З метою оптимізації витрат одеситів на оплату житлово-комунальних послуг у місті реалізується цільова програма компенсації частини кредитів, отриманих на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції та модернізації багатоквартирних будинків, інших об’єктів житлового фонду в місті Одесі на 2017-2018 рока (далі –Програма), яка працює в комплексі з державою.

Учасниками Програми стали близько 2 тис. сімей ( з урахуванням сімей, які проживають в ОСББ і ЖБК), які впровадили енергоефективні заходи на суму 9,5 млн. грн.odesa11206

Директор департаменту праці та соціальної політики О. Китайська ознайомила соціальних партнерів зі змінами у порядку призначення та надання населенню житлових субсидій, які вступили в силу з 1 травня 2017 року, і різними видами муніципальної допомоги.

Директор департаменту охорони здоров’я Є. Григор’єв поінформував присутніх про перспективи розвитку у місті первинної медико-санітарної допомоги та участь у Всеукраїнському проекті "Доступні ліки".

Підводячи підсумки засідання А. Орловський зазначив, що упродовж 2016-2017 років було проведено 4 засідання Ради, на яких сторони соціального партнерства обговорили понад 20 актуальних соціально-економічних питань.

Крім того, 27 грудня 2016 року був підписаний концептуальний документ-територіальна Угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин у місті Одесі на 2017-2019 роки, спрямований на поліпшення соціально-економічного клімату у місті. Зі свого боку міська влада і далі буде зберігати соціальні орієнтири і робити все можливе для процвітання рідного міста.

Головуючий анонсував план роботи на ІІ півріччя 2017 року та передав повноваження  з координації роботи Ради голові Одеської міської організації роботодавців Ю. Шендеровському.

По закінченню заходу О. Шрамковим було проведено переговори з А. Орловським. Сторони обговорили можливі шляхи взаємодії з питань, віднесених до компетенції Відділення щодо стабілізації соціально-трудових відносин у місті Одесі.