E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

О. Бубнова, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

 

Od08092017У рамках виконання Угоди про співпрацю між Одеською обласною організацією Профспілки працівників соціальної сфери (далі – Профспілка) та відділенням НСПП в Одеській області (далі – Відділення), з метою забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах соціальної сфери, 5 вересня 2017 року за ініціативи Відділення відбулась робоча зустріч начальника Відділення О. Шрамкова з головою Профспілки В. Кузнецовою.

Під час зустрічі було обговорено стан соціально-трудових відносин в установах, закладах та організаціях соціальної сфери.

За словами В. Кузнецової конфліктних ситуацій на підприємствах соціальної сфери, що відносяться до Профспілки, не виникало. Водночас, соціальні працівники занепокоєні тими змінами, що наразі відбуваються у соціальній сфері.

Процес децентралізації передбачає передачу більших повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад, що викликає тривогу працівників соціальної галузі, адже вони вважають, що децентралізація загрожує скороченням чисельності працюючих, так, як не усі місцеві бюджети спроможні забезпечити утримання закладів соціальної сфери.

Найбільше виникає проблем з реформуванням територіальних центрів соціального обслуговування, які надають соціальні послуги тим, хто цього потребує.

О. Шрамков акцентував увагу на важливості у складних сьогоденних умовах активізації колективно-договірного врегулювання трудових та соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки, підкреслив необхідність врегулювання виникаючих розбіжностей у соціально-трудових відносинах правовим шляхом відповідно до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

При цьому О. Шрамков наголосив на важливості підвищення рівня правової культури сторін соціально-трудових відносин, формування необхідних знань щодо колективного захисту своїх прав та інтересів у правовому полі.

Наприкінці зустрічі була досягнута домовленість про подальшу тісну співпрацю, направлену на збереження соціальної стабільності та запобігання виникненню конфліктних ситуацій у трудових колективах соціальної сфери на Одещині.