E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Л. Іващенко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

Kir26102017125 жовтня 2017 року начальник відділення НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення) О. Крайносвіт та головний спеціаліст Відділення Л. Іващенко взяли участь у семінарі-навчанні профактиву Кіровоградської області з питання щодо дій профспілок із вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)).

О. Терлецька, заступник голови Федерації профспілок Кіровоградської області, зазначила, що за час своєї діяльності Відділення зарекомендувало себе як надійний соціальний партнер для трудових колективів, профспілок, роботодавців, органів виконавчої влади та здатне надати кваліфіковану допомогу при вирішенні розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин із питань укладення чи зміни колективних договорів і угод, їх виконання та дотримання законодавства про працю України.

Начальник Відділення, звертаючись до учасників семінару, зазначила, що НСПП є невід’ємною складовою правового суспільства, ознакою того, що наша держава прямує по демократичному шляху розвитку. Адже лише мирний, цивілізований шлях розв’язання будь-яких трудових спорів слугуватиме ознакою, що Україна є європейською державою, де реалізація трудових відносин між працівниками та роботодавцями досягається переважно шляхом соціального діалогу.

О. Крайносвіт ознайомила з діяльністю Відділення та зосередила увагу на активізації взаємодії в питаннях запобігання виникненню та сприяння вирішенню КТС(К), з використанням презентації на тему: "Методичні матеріали сторонам соціально-трудових відносин з питань здійснення заходів щодо сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів)". Зазначено, що саме дотримання законодавства та ефективна взаємодія можуть забезпечити вирішення гострих питань, які виникають під час врегулювання КТС(К).

Представники Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України відзначили високий рівень взаємодії з Відділенням. Висловили слова подяки співробітникам Відділення за активне сприяння вирішенню КТС(К) між найманими працівниками Подорожненського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад" Великоандрусівської сільської ради Кіровоградської області села Подорожнього Світловодського району Кіровоградської області та Великоандрусівською сільською радою Світловодського району Кіровоградської області.Kir261020172

О. Терлецька, підводячи підсумки, закликала профактив активізувати взаємодію з Відділенням в питаннях запобігання виникненню КТС(К) та сприяння їх вирішенню. Зазначила, що соціальний діалог є найбільш ефективним засобом упорядкування соціально-трудових відносин. Висловила подяку Відділенню за плідну співпрацю та ефективне сприяння в питаннях захисту прав та інтересів найманих працівників області.

Також учасникам семінару-навчання було надано методичні матеріали з питань здійснення заходів щодо сприяння вирішенню КТС(К), які були розроблені Відділенням з метою підвищення правової культури сторін соціально-трудових відносин.