E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Ткачук, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

Zap27102017226 жовтня 2017 року відбулось засідання Президії Ради Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», на якому між відділенням НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) в особі начальника Відділення С. Четвертака та Запорізькою обласною федерацією роботодавців в особі голови ради О. Головка укладено Угоду про співробітництво та координацію дій (далі – Угода).

Метою Угоди є правове регулювання соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на підприємствах області, налагодження і всебічне співробітництво з питань сприяння поліпшенню стану СТВ, вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) та запобігання їх виникненню, прогнозування розвитку СТВ та виникнення КТС(К).

Під час бесіди О. Головко підкреслив, що з Відділенням налагоджена тісна багаторічна співпраця з метою підтримки соціальної стабільності на підприємствах області, вирішення розбіжностей між сторонами СТВ на доконфліктній стадії та вирішення КТС(К) в правовому руслі.

С. Четвертак зазначив, що предметом Угоди є спільні дії сторін, спрямовані на попередження виникнення КТС(К) та страйків, шляхом застосування попереджувальних процедур, проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах, переговорів з роботодавцями та їх представниками. Начальник Відділення зауважив, що доцільним є продовження практики взаємного інформування про виникнення на підприємствах випадків загострення стану СТВ та КТС(К), про підготовку до проведення страйків і акцій протесту з метою залучення Відділення до врегулювання розбіжностей.

Після обговорення пунктів Угоди відбулось підписання документу та затвердження плану заходів його виконання.

Також Угодою передбачається підвищення рівня правової культури учасників СТВ, зокрема, шляхом надання працівниками Відділення правової допомоги з питань практичного застосування положень Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та інших нормативно-правових актів, які стосуються сфери СТВ.