E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

К. Беребенець, завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в місті Києві та Київській області

27 листопада 2017 року заступник начальника відділення НСПП в місті Києві та Київській області (далі – НСПП) – завідувач сектора правового забезпечення Н. Солодка провела узгоджувальну зустріч з Головою Первинної профспілкової організації Київського учбово-виробничого підприємства №1 Українського товариства сліпих (далі – Профспілка) В. Голубенком.

Голова Профспілки занепокоєний негативним настроєм трудового колективу, що викликаний заборгованістю із заробітної плати та несвоєчасністю її виплати (станом на 01.11.2017 року борг становить 140,2 тис. грн.).

Київське учбово-виробниче підприємство №1 входить до Київської міської організації Українського товариства сліпих, що є структурним підрозділом Українського Товариства Сліпих (далі – УТОС). Підприємства системи УТОС є основою для працевлаштування сліпих, так як саме в них створені максимальні можливості для самореалізації інвалідів, їх можливості трудитись і отримувати грошову винагороду.

Зі слів Голови Профспілки, працівникам, що мають вади зору, необхідно мати стабільний надійний заробіток, як нікому іншому. А певні дії виконуючого обов’язки Київського учбово-виробничого підприємства №1 Українського товариства сліпих призвели до ситуації, яка склалася на теперішній час.

Під час зустрічі було обговорено подальші кроки щодо можливостей виходу з даної ситуації та надано роз’яснення стосовно доцільності та ефективності вступу у КТС(К).

У свою чергу, Відділення НСПП запевнило у своїй готовності сприяти стабілізації стану соціально-трудових відносин між керівництвом та найманими працівниками в межах повноважень, визначених законодавством.