E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Бульченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Черкаській області

20 лютого 2018 року в приміщенні Федерації профспілок Черкаської області відбулася зустріч голови Черкаської ОДА Ю. Ткаченка з профспілковим активом області, за участі начальника відділення НСПП в Черкаській області (далі – Відділення) С. Власенка і головного спеціаліста Відділення О. Бульченко.

На початку зустрічі виступив П. Шевченко, голова Федерації профспілок Черкаської області, який зазначив, що 20 лютого відзначається Всесвітній День соціальної справедливості, запроваджений в Україні з 2011 року за ініціативи Федерації профспілок України.Керуючись принципами соціальної справедливості, профспілки докладають максимум зусиль для розбудови України як соціальної держави, утвердження в суспільстві соціальної злагоди, реального поліпшення рівня життя громадян. Тільки широкомасштабне і стійке економічне зростання є передумовою забезпечення соціального розвитку та справедливості в суспільстві.

Також, виступила голова Черкаської обласної організації професійної спілки працівників агропромислового комплексу М. Горлач, яка наголосила на необхідності стимулювання органами місцевого державного управління розвитку сільськогосподарської споживчої кооперації, яка є умовою збереження та відродження українського села, адже в сфері сільського господарства Черкаської області зайнятість населення одна з найвищих. Також внесла пропозицію на розгляд голови ОДА щодо створення мобільних робочих груп, які б оперативно здійснювали інформування працівників обласних, районних та сільських товариств, підприємств та організацій щодо питань охорони праці та виробничого травматизму.

Було надано слово голові первинної профспілкової організації ПАТ "Черкасиобленерго" О. Чорному, який повідомив, що за оперативними даними заборгованість на підприємстві становить 82,3 млн. грн., а також поінформував, що 6 лютого 2018 року взяв участь у прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", на якій було зазначено, що через неможливість вчасно виплачувати заробітну плату у рамках встановлених НКРЕКП алгоритмів, енергопостачальні компанії втрачають кращі кадрові ресурси. У ПАТ "Черкасиобленерго" через зарплатні борги звільняються електромонтери, інші кваліфіковані фахівці, на професійну підготовку яких йдуть роки.

Також до слова було запрошено голову первинної профспілкової організації ПАТ "Азот" В. Іванова, який доповів, що за оперативними даними заборгованість з виплати заробітної плати становить 46 млн. грн.

Підсумував результати зустрічі Ю. Ткаченко, який відзначив важливість співпраці влади, профспілкового активу області та соціальних партнерів задля досягнення в Україні соціальної справедливості та економічної стабільності.