E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Базій, головний спеціаліст відділення НСПП в Харківській області

В рамках здійснення моніторингу стану соціально-трудових відносин (далі – СТВ) та прогнозування виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) (далі – КТС(К)) на підприємствах області, 11 травня 2018 року фахівцями відділення НСПП в Харківській області (далі – Відділення) здійснено виїзд до ДП "Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка" (далі – ДП "ХНАТОБ") та проведено анонімне опитування працівників закладу культури з питань, що стосуються СТВ.

Стан СТВ на ДП "ХНАТОБ" перебуває на обліку відділення в системі запобігання виникненню КТС(К) через такий чинник дестабілізації як невиконання положень колективного договору про умови та охорону праці. Саме тому, основні питання анкети, спеціально розробленої науковцями соціологічного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (далі – Університет), були спрямовані на виявлення рівня обізнаності працівників театру із змістом колективного договору та станом його виконання.

Опитування проводилось за попередньою домовленістю із адміністрацією та профспілковим комітетом ДП "ХНАТОБ" шляхом анонімного заповнення наданих анкет працівниками різних структурних підрозділів театру. В проведеному опитуванні взяли участь працівники цехів "Оркестр", "Балет", постановочної та технічної частин ДП "Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка". Працівники театру виявили зацікавленість у проведенні опитування та висловили сподівання, що проведений захід дасть можливість визначити проблемні питання та сприятиме подальшій стабілізації стану СТВ на ДП "ХНАТОБ".

Обробку даних, отриманих в ході опитування працівників театру, та підготовку науково обґрунтованих висновків відділення планує провести спільно з фахівцями соціологічного факультету Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, в рамках виконання Договору про співробітництво між Університетом та Відділенням.

Того ж дня в.о. начальника Відділення Г. Клочко провела робочу зустріч з головою профспілкового комітету ДП "ХНАТОБ" Т. Ясинською. В ході зустрічі було обговорено ситуацію в театрі, стан виконання колективного договору, надано всі необхідні роз’яснення та консультації.