E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Богословська, головний спеціаліст відділення НСПП у Вінницькій області

18 травня 2018 року начальник відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) Б. Мусієнко взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції на тему: "Юридична наука і освіта у сучасних умовах: стан і перспективи розвитку", яка відбулась на базі Донецького національного університету імені В. Стуса (далі – ДОНУ) з нагоди 35-річчя юридичного факультету.

Мета конференції: обговорення поточного стану та напрямів розвитку й удосконалення юридичної науки і юридичної освіти в Україні та в інших країнах. У рамках конференції велась робота за наступними напрямами:

– концептуальні засади реформування юридичної освіти;

– сучасні парадигми розвитку юриспруденції;

– перспективи інтеграції юридичної науки і освіти.

Учасниками конференції були представники вищих навчальних закладів України, виконавчих органів влади, органів місцевого самоврядування, судових органів, прокуратури та студенти.

На конференції виступив Б. Мусієнко, який розповів про діяльність НСПП та результати роботи, ознайомивши учасників конференції з процедурою вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) відповідно до Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та роботою щодо запобігання їх виникненню. Крім того, слухачів було ознайомлено з основними положеннями Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та функцією НСПП щодо проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності.

По завершенню конференції Б. Мусієнко обговорив із представниками ДОНУ подальші форми та методи співпраці, зокрема, можливість проведення практики студентів юридичних спеціальностей на базі Відділення, читання лекцій, підготовку матеріалів до Бюлетеня НСПП з питань вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та ведення соціального діалогу.