E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Жуковська, головний спеціаліст відділення НСПП в Миколаївській області

     Mik2205201818 травня 2018 року в приміщенні Миколаївської обласної ради профспілок в рамках Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області (далі – Відділення) та Миколаївською обласною радою профспілок відбулась робоча зустріч начальника Відділення О. Євченко, заступника голови Миколаївської обласної ради професійних спілок, трудового арбітра НСПП Л. Онищенко, головного спеціаліста відділу з правової роботи Миколаївської обласної ради професійних спілок О. Подимової з профспілковим активом ТОВ "Соляні".

       Л. Онищенко поінформувала присутніх, що ситуація, яка склалася у ТОВ "Соляні", у зв'язку із виникненням заборгованості із виплати заробітної плати, розглядалася в квітні 2018 року на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

       За статистичними даними та проведеного Відділенням моніторингу стану виплати заробітної плати заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.04.2018 у ТОВ "Соляні" становить 270,4 тис. грн.

       О. Подимова повідомила, що наймані працівники не можуть звернутися до суду з позовними заявами про стягнення заборгованості із заробітної плати, оскільки адміністрацією ТОВ "Соляні" не видаються довідки про отримання заробітної плати.

      З квітня 2018 року стан соціально-трудових відносин у ТОВ "Соляні" перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) з причин невиконання вимог законодавства про працю.

    О. Євченко розповіла про порядок формування вимог найманих працівників та процедуру вступу в колективний трудовий спір (конфлікт).

     У свою чергу, представники профспілкового активу ТОВ "Соляні" повідомили, що розглянуть на засіданні профкому питання про вступ у колективний трудовий спір (конфлікт).