E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О.Демченко, головний спеціаліст відділення НСПП в Кіровоградській області

23 травня 2018 року відділенням НСПП в Кіровоградській області (далі – Відділення) взято участь у роботі VІІ Пленуму Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України (далі – Пленум).

Kir25052018

Захід відбувся в приміщенні Федерації профспілок Кіровоградської області за участю: М. Баланенка, голови Федерації профспілок Кіровоградської області, Л. Шатної, заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, представника Держпраці в Кіровоградській області, О. Крайносвіт, начальника Відділення, О. Демченко, головного спеціаліста Відділення, представників засобів масової інформації, голів первинних, районних та міських організацій профспілки працівників освіти і науки України.

Основне питання порядку денного Пленуму: "Про роботу та завдання організаційних ланок обласної організації профспілки з представництва, захисту та фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки у сучасних умовах".

Роботу Пленуму розпочала С. Скалько, голова Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України (далі – Профспілка), з аналізу результатів роботи обкому профспілки між VІ і VІІ Пленумом Профспілки та нагородження дипломами ФПО за високу професійну майстерність кращих працівників галузі освіти, профспілкових активістів. У своєму виступі вона відзначила, що робота профспілкових організацій з представництва, захисту та фінансового забезпечення прав спілчан здійснюється в непростих умовах реформування освіти, широкомасштабних змін у трудовому законодавстві, в тому числі і щодо оплати праці, стипендіального забезпечення, міжбюджетних відносин, утворення об’єднаних територіальних громад – все це вимагає значної мобілізації зусиль, активізації захисних дій із залученням більш широкої чисельності профспілкових активістів, постійного їх навчання, оволодіння новітніми формами роботи щодо реалізації наданих Законом України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" прав і повноважень.

Далі учасники Пленуму заслухали звіти голів первинних профспілкових організацій навчальних закладів міста Кропивницького та Кіровоградської області, Л. Шатної, заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, М. Баланенка, голови Федерації профспілок Кіровоградської області, про стан виконання обласної галузевої угоди укладеної на 2016-2020 роки.

У своєму виступі О. Крайносвіт звернула увагу учасників Пленуму на своєчасність інформування Відділення про порушення прав та інтересів працівників та налагодження співпраці первинних профспілкових організацій із Відділенням у напрямі захисту прав. Погодилась з пропозицією профспілок щодо удосконалення роботи по активізації взаємодії з роботодавцями, органами влади та Відділенням з метою налагодження дієвого соціального діалогу, завчасного запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), оперативного їх вирішення у разі виникнення та забезпечення стабільних соціально-трудових відносин в галузі освіти Кіровоградської області.

З метою підвищення рівня правової освіти учасникам Пленуму були надані буклети Відділення "Реалізація права на страйк та відповідальність за порушення законодавства про колективні трудові спори (конфлікти)", проведена робота по передплаті Бюлетеня Національної служби посередництва і примирення на ІІ півріччя 2018 року.

За підсумками роботи Пленуму Профспілки була прийнята Постанова Пленуму від 23.05.2018 р. № Пл-7-1 "Про роботу та завдання організаційних ланок обласної організації профспілки з представництва, захисту та фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів профспілки в сучасних умовах".

Результати Пленуму були обговорені у Відділенні з метою врахування в подальшій роботі.