E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Ольга Рево, головний спеціаліст сектору аналітично-інформаційної роботи і прогнозування відділення Національної служби посередництва і примирення в місті Києві та Київській області

04 червня 2018 року в приміщенні відділення НСПП в місті Києві та Київській області (далі – Відділення) відбулася чергова внутрішня нарада за участі співробітників Відділення з метою підвищення правової кваліфікації з питань трудового законодавства.

 

Слід зазначити, що фахівцями Відділення на постійній основі проводиться моніторинг проекту Трудового кодексу України (№ 1658) та відслідковуються стадії розробки вищезазначеного проекту.

Як зазначив начальник Відділення, основною метою проекту Трудового кодексу є врегулювання відносин між роботодавцями та працівниками в сучасних економічних умовах. У процесі оптимізації даного нормативно-правового акту, проект був направлений на експертизу до Міжнародної організації праці з метою адаптації українського трудового законодавства до Європейської соціальної хартії та інших міжнародно-правових актів.

На теперішній час проект нового Трудового кодексу України потребує доопрацювання так як є досить спірним нормативним актом та чекає на громадське обговорення, наукову експертизу та врахування пропозицій профспілок.

На внутрішній нараді Відділення було обговорено поточний стан проекту Трудового кодексу під № 1658, існуючі плюси та мінуси в частині врегулювання відносин між роботодавцями та працівниками. Також прийнято рішення й надалі відслідковувати ситуацію з ухваленням Верховною Радою України досить важливого нормативно-правового акту, що регулює трудові відносини в нашій державі.