E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Г. Козак, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

 

Od0208201831 липня 2018 року у приміщенні Одеської обласної державної адміністрації відбулось засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати (далі – Комісії). У засіданні взяв участь начальник відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення) О. Шрамков.

Згідно порядку денного було розглянуті такі питання:

–                        Про поточну роботу з питань дотримання законодавства про працю щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати.

–                        Про погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області.

– Легалізація заробітної плати іноземних громадян та осіб без громадянства в Одеському регіоні.

Заслухавши по першому та другому питанню інформацію директора Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Д. Радулова, який ознайомив присутніх із вжитими заходами щодо ліквідації боргів з виплати заробітної плати, в цілому у регіоні борги із заробітної плати зросли на 657,9 тис. грн., що станом на 01.07.2018 склала 49,2 млн. грн.

На Комісії було заслухано керівника ДП "Ренійський морський торговельний порт" Д. Володіна, який пообіцяв, що порт в короткий термін здійснить продаж двох кранів і погасить борги із виплати заробітної плати (ДП "Ренійський морський торговельний порт" знаходиться на обліку Відділення у системі ЗКТС(К)).

Також на засіданні Комісії виступили : начальник Головного управління державної міграційної служби в Одеській області О. Погрібняк, заступник директора обласного центру зайнятості Г. Бородатюк.

Результати роботи засідання Комісії доведені до працівників Відділення з метою їх врахування під час моніторингу підприємств, установ, організацій, де ускладнення соціально-трудових відносин може призвести до виникнення колективних трудових спорів (конфліктів).