E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

Г. Козак, головний спеціаліст відділення НСПП в Одеській області

 

Od09082018Відповідно до Положення про Національну службу посередництва і примирення, Положення про порядок здійснення Національною службою посередництва і примирення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), відділення НСПП в Одеській області (далі – Відділення), в межах своєї компетенції, сприяє врегулюванню розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин в Одеській філії державного підприємства "Адміністрації морських портів України" (далі – ДП АМПУ). Стан соціально-трудових відносин з чинником дестабілізації стосовно зміни існуючих соціально-економічних умов праці та виробничого побуту було взято на облік Відділення наказом від 26.01.2018 № 1-в.

З метою зменшення соціального напруження, вирішення конфліктної ситуації між найманими працівниками структурного підрозділу відомчого загону охорони Одеської філії ДП "АМПУ" та роботодавцем в приміщені Відділення 08 серпня 2018 року начальником Відділення О. Шрамковим та головним спеціалістом Відділення Г. Козак було проведено узгоджувальну зустріч із заступником голови профкому Одеської філії ДП "АМПУ" С. Іщенко.

Під час зустрічі заступник голови профкому С. Іщенко повідомив, що трудовий колектив загону охорони не згоден з діями керівництва Одеської філії ДП "АМПУ" щодо реформування діючої системи надання послуг охорони об'єктів, шляхом скорочення працівників загону охорони морського порту та передачі функцій охорони території Одеського морського порту стороннім спеціалізованим охоронним організаціям.

Співробітники Одеського, Чорноморського та Ізмаїльського портів черговий раз виходять на акцію соціального протесту, з метою привернення уваги до проблеми розформування відомчої охорони Одеського, Ізмаїльського та Чорноморського портів.

Зокрема, С. Іщенко зазначив, що Адміністрація морських портів України і досі не змогла провести тендер щодо вибору охоронної приватної організації для надання послуг охорони трьом гаваням на суму 103,5 млн. грн.

На повторний конкурс, оголошений у лютому цього року, було подано чотири заявки. Три із з них відхилили, після чого тендер був визнаний таким, що не відбувся. Проте, від планів передати охоронні функції сторонній організації Адміністрація морських портів України не відмовилась.

Оскільки працівники загону мають намір вступити в колективний трудовий спір (конфлікт), профспілковий комітет Одеської філії ДП "АМПУ" звернувся до фахівців Відділення з метою надання роз'яснень стосовно процедури вступу в КТС(К).