E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С. Паюк, головний спеціаліст відділення НСПП в Хмельницькій області

Khm15082018У рамках Угоди про співпрацю між Хмельницькою обласною організацією профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування населення України (далі – Профспілка) та відділенням НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення) 15 серпня 2018 року заступником начальника Відділення О. Прощай проведено робочу зустріч із головою Профспілки М. Шафінським.

Під час зустрічі обговорено питання дотримання трудового законодавства на підприємствах житлово-комунальної сфери в новостворених об’єднаннях територіальних громад Хмельницької області.

Зокрема, наголошувалося на таких проблемних питаннях як:

–зменшення кількості колективних договорів;

–намагання ліквідувати первинні профспілкові організації у процесі оптимізації мережі підприємств та закладів виробничої сфери;

–забезпечення дотримання прав працівників при проведенні реформування, оптимізації та ліквідації підприємств, установ, організацій;

–втручання керівництва громад у діяльність первинних профспілкових організацій та намагання уникнути впливу профспілкових організацій при розгляді питань соціально-економічного розвитку і захисту прав працівників, укладанні колективних договорів тощо.

Крім того, з головою Профспілки обговорено стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) в колективі КП Управляюча муніципальна компанія "Будівельник" (м. Хмельницький), що перебуває в системі запобігання виникненню КТС(К) Відділення у зв’язку із запланованим скороченням найманих працівників, та заходи по стабілізації ситуації на підприємстві.

За результатами проведеної робочої зустрічі, досягнуто домовленості про подальшу співпрацю з Профспілкою щодо забезпечення постійного моніторингу стану СТВ на підприємствах житлово-комунальної сфери області, запобігання виникненню конфліктних ситуацій та сприяння поліпшенню соціально-трудових відносин між найманими працівниками і роботодавцями.