E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

А.Яненко, головний спеціаліст відділення НСПП в Сумській області

 

Sum2908201829 серпня 2018 року за ініціативи начальника відділення НСПП в Сумській області (далі – Відділення) О. Пирогова в приміщенні профспілкової організації відбулась робоча зустріч з головою Сумської обласної ради професійних спілок Т. Євдокимовою.

У ході зустрічі було обговорено стан соціально-трудових відносин (далі – СТВ) на проблемних підприємствах, установах та організаціях області, де інтереси найманих працівників представляють профспілкові організації області, зокрема, у ПАТ "Сумське НВО" та КП "Конотопське трамвайне управління".

На прохання начальника Відділення профспілковий лідер поінформувала про результати робочої поїздки у м. Конотоп Сумської області.

 

Так, Т. Євдокимова, як депутат Сумської обласної ради, разом з першим заступником Сумської обласної ради А. Річкалем 28 серпня поточного року взяли участь у засіданні сесії Конотопської міської ради Сумської області.

Зі слів Т. Євдокимової 26 депутатів Конотопської міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови м. Конотоп А. Семеніхіна. Цих голосів виявилося достатньо, адже це більше, ніж 2/3 від загальної чисельності місцевого депутатського корпусу. Окрім цього, з посади було знято секретаря міської ради та обрано нового.

Також на засіданні був затверджений бюджет міста, через відсутність якого підприємства, установи та організації м. Конотоп майже вісім місяців фінансувалися відповідно до кошторису минулого року. Це негативно впливало на роботу всього міста. Найбільше постраждало КП "Конотопське трамвайне управління". Інфраструктура міста і транспортне сполучення Конотопу залежить від трамвайників та забезпечує перевезення громадян майже 100-тисячного міста.

О. Пирогов, в свою чергу, поінформував голову обласної ради профспілок про хід вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)) на даному підприємстві. Він зазначив, що за домовленістю сторін КТС(К) наступне засідання примирної комісії було запропоновано провести після засідання сесії Конотопської міської ради.

О. Пирогов висловив сподівання, що прийняття бюджету міста дасть можливість профінансувати програму розвитку та забезпечення діяльності КП "Конотопське трамвайне управління", що, в свою чергу, сприятиме виконанню вимог найманих працівників у КТС(К), а саме:

"1. Погасити заборгованість по заробітній платі, яка виникла на підприємстві з березня місяця 2018 року відповідно до вимог ст. 115 КЗпПУ.

2. Відповідно до вимог ст. 153 КЗпПУ забезпечити працівникам КП "Конотопське трамвайне управління" безпечні умови праці, зокрема:

а) здійснити ремонт будівлі і даху депо;

б) підключити електроенергію у будівлі депо".

На прохання голови профспілкової організації О. Пирогов надав роз’яснення щодо можливостей зняття даного КТС(К) з реєстрації, в тому числі, шляхом укладання угоди про поетапне виконання вимог адміністрацією підприємства.

       На завершення зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю та взаємне інформування про стан СТВ на проблемних підприємствах області. О. Пирогов запевнив, що працівниками Відділення будуть вжиті всі необхідні заходи для сприяння вирішення зазначеного КТС(К).