E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

І.Гавара, головний спеціаліст відділення НСПП в Хмельницькій області

Відповідно до п. 4.10 "Положення про порядок здійснення Національною службою посередництва і примирення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів)" (далі – КТС(К)) та з метою здійснення превентивних заходів щодо запобігання конфліктів у трудових колективах Державної фіскальної служби, відбулась узгоджувальна зустріч начальника управління по роботі з персоналом Головного управління Державної фіскальної служби (далі – ГУ ДФС) З. Ворошилової з начальником відділення НСПП в Хмельницькій області (далі – Відділення) Т. Бабич.

Під час зустрічі обговорено процес структурної реорганізації Державної фіскальної служби, в ході якої районні податкові інспекції втратять статус юридичних осіб і приєднаються до головних управлінь ДФС в регіонах. Водночас, начальник управління по роботі з персоналом зауважила, що ліквідація районних органів ДФС – це перший етап структурної реорганізації, який дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС. 

Однак, зміна структури ГУ ДФС спричинить вивільнення працівників. У зв’язку з цим, начальники обговорили стан соціально-трудових відносин, рівень напруженості та психологічний клімат на сьогоднішній день у колективах ГУ ДФС та його територіальних підрозділах.

Крім того, в ході зустрічі, З. Ворошилова поінформувала, що під час реорганізаційних процесів, безпосередньо, у Головному управлінні ДФС, скорочено 9 посад, натомість по структурних підрозділах відбувся перерозподіл чисельності працівників. Поряд з цим, ліквідація районних відділень податкових інспекцій проходить із значним вивільненням працівників, що спричиняє виникнення, здебільшого, прихованого незадоволення серед держслужбовців.  

Поряд з цим, представник Головного управління ДФС у Хмельницькій області повідомила, що відповідно до наказу ДФС України від 06.06.2018 № 356 "Про внесення змін до окремих наказів ДФС" щодо зміни структури ГУ області, працівників ГУ ДФС попереджено про наступне вивільнення та одночасно їм запропоновано наявні вакантні посади. Під час розмови З. Ворошилова звернула увагу на те, що процес реорганізації триватиме до кінця жовтня місяця поточного року, тому досягнуто домовленості про співпрацю, взаємодію та обмін інформацією задля попередження виникнення загострення стану соціально-трудових відносин у органах фіскальної служби, та надання, у разі необхідності, правових консультацій фахівцями Відділення.  

На завершення узгоджувальної зустрічі Т. Бабич акцентувала увагу на необхідності дотримання керівництвом управління процедури вивільнення працівників ДФС відповідно до трудового законодавства та поінформувала начальника управління по роботі з персоналом, що з метою запобігання виникненню КТС(К), стан соціально-трудових відносин у ГУ ДФС у Хмельницькій області та його територіальні підрозділи продовжує перебувати на обліку Відділення в системі запобігання виникненню КТС(К) до закінчення реорганізаційних процесів.