E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

О. Клепач, головний спеціаліст відділення НСПП в Запорізькій області

09 листопада 2018 року начальник відділення НСПП в Запорізькій області (далі – Відділення) С. Четвертак взяв участь у засіданні Запорізької міської комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) під головуванням начальника управління з питань праці Запорізької міської ради Ю. Швець.

Згідно порядку денного були розглянуті питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Станом на 01.10.2018 у місті Запоріжжі 14 економічно активних підприємств мають заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 99,3 млн. грн. Основна сума боргів припадає на ПАТ "Запоріжжяобленерго" м. Запоріжжя, де триває вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (далі – КТС(К)).

На засідання були запрошені керівники 3 підприємств (ТОВ "Кліматік", ТОВ "Арісті", Класичний приватний університет) та представники районних адміністрацій Запорізької міської ради, які доповіли про підприємства, що мають борги із виплати заробітної плати, причини її невиплати, вжиті заходи щодо її ліквідації та прогноз щодо повного погашення боргів.

Керівник ТОВ "Кліматік" засвідчив, що повністю ліквідував борги по заробітній платі, представник адміністрації Класичного приватного університету взяв зобов’язання погасити борги до 01.01.2019.

Під час обговорення підприємств-боржників Олександрівського району м. Запоріжжя начальник Відділення зосередив увагу присутніх на складній ситуації, що склалась на ДП "ДПІ "Запоріжцивільпроект" м. Запоріжжя та зазначив, що між найманими працівниками та керівником підприємства зареєстровано 2 КТС(К).

З метою сприяння вирішеннюКТС(К) Відділення зверталось до голови Запорізької обласної державної адміністрації та постійно підтримувало взаємозв’язок з уповноваженим представницьким органом найманих працівників, здійснювало консультування щодо практичного застосування Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".

По закінченню засідання Комісії начальником Відділення проведено робочу нараду, на якій працівників було ознайомлено з результатами розглянутих на засіданні питань з метою врахування їх в подальшій роботі при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах міста.