E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

       22 березня 2019 року в.о. начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області (далі - Відділення) М.Пель взяла участь у проведені розширеного засідання Ради Запорізької обласної федерації роботодавців (далі - ЗОФР). Захід відбувся у конференц–залі Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал» (далі -ЗОСППР «Потенціал») під головуванням Голови Ради ЗОФР Головка О.С.

 

    Відповідно до порядку денного були розглянуті питання: Звіт про підсумки роботи ЗОФР у 2018 році та ключові пріоритети на наступний рік; формування моделі адміністративно-територіального устрою Запорізької області та її вплив на розвиток структури територіальних і галузевих організацій роботодавців; обрання делегатів для участі у ХІ З’їзді Федерації роботодавців України; організаційні питання.

 

       Про підсумки роботи звітував Голова ЗОФР Головко О.С., який під час свого виступу зазначив про плідну співпрацю з Відділенням, зокрема в рамках Закону України «Про соціальний діалог в Україні», наголосив на невідкладності проведення організаційних заходів щодо підтвердження репрезентативності міськими, районними організаціями роботодавців, та надав слово представнику Відділення.

 

       Пель М.В. звернула увагу присутніх на необхідності активізації роботи по здійсненню підтвердження оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні організаціями роботодавців Запорізької області, що дасть можливість приймати участь у колективних переговорах з укладання територіальних угод та співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, також Пель М.В. запевнила, що представникам організацій роботодавців, працівниками Відділення, буде надана всебічна методична та консультативно-правова допомога щодо підготовки та подання документів для здійснення оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

 

     По другому та третьому питанню доповіли радник з децентралізації Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування Ашурбеков А.А. та заступник виконавчого директора ЗОФР Стрельбицька І.Ф. відповідно.

 

    За підсумками роботи розширеного засідання ЗОФР було прийнято Рішення, в якому, серед інших питань, було вказано наступне: «Невідкладно провести організаційні заходи щодо підтвердження міськими, районними організаціями роботодавців репрезентативності», «головам міських, районних галузевих організацій роботодавців вжити заходи для активізації соціального діалогу на відповідних територіях, делегувати своїх представників до складу колегій, комісій, рад».