E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 

2

Відповідно до Закону України "Про соціальний діалог в Україні" та Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року № 73, до відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області (далі – Відділення) надійшли документи від Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" для підтвердження репрезентативності.

За результатами вивчення поданих до Відділення матеріалів, було прийнято рішення визнати Миколаївську обласну організацію роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" такою, що підтвердила репрезентативність на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

18 жовтня 2016 року відбулось засідання правління Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини", на яке було запрошено начальника Відділення Оксану Євченко.

Голова Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" Сергій Сипко проінформував присутніх про співпрацю з Відділенням в сфері забезпечення соціальної стабільності в трудових колективах підприємств – членів організації. Крім того, було наголошено, що генеральний директор організації Олександр Шпиль провів підготовчу роботу та звернувся з усіма необхідними документами до Відділення для підтвердження репрезентативності Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини".

До слова було запрошено Оксану Євченко, яка підвела підсумки аналізу наданих документів та вручила голові Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" Сергію Сипку Свідоцтво від 28 вересня 2016 року № 002-16-14-Т про визнання Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" такою, що підтвердила репрезентативність на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.

Член правління Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини", генеральний директор приватного акціонерного товариства "Лакталіс-Миколаїв" Ігор Фуркало звернув увагу присутніх на позитивний досвід співпраці підприємств Миколаївщини з Відділенням. Так, у квітні 2012 року Національною службою посередництва і примирення було зареєстровано колективні трудові спори (конфлікти) у чотирьох структурних підрозділах ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв", наймані працівники яких вимагали підвищення заробітної плати на 25 відсотків. Завдяки зусиллям Відділення сторони соціально-трудових відносин досягли компромісного рішення в питаннях оплати праці, тому у жовтні 2012 року чотири колективні трудові спори (конфлікти) у ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв" були зняті з реєстрації у зв’язку з їх вирішенням.

За результатами проведеного заходу всі члени правління Миколаївської обласної організації роботодавців "Промисловці та підприємці Миколаївщини" дійшли спільного висновку, що їм необхідно й надалі активно співпрацювати з Відділенням.