E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    На виконання Плану роботи відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області на вересень 2017 року під головуванням начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області Хімчак А.Б. 07.09.2017 проведено два засідання комісії з проведення оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження  репрезентативності суб’єктів сторін профспілок і організацій роботодавців  на територіальному рівні (далі – Комісія).

На засіданнях Комісії були присутні члени комісії: начальник відділу з питань праці управління соціального захисту населення Слов’янської райдержадміністрації Смоляр І.А., начальник відділу з питань внутрішньої політики Слов’янської міської ради Кравченко Д.В. та запрошені: заступник голови Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Очеретько І.А.

Комісією розглянуті наступні питання:

- розгляд та аналіз документів, поданих до відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області, Донецькою обласною організацією профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення для підтвердження оцінки відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні;

- обговорення та прийняття висновку Комісії щодо відповідності критеріям репрезентативності Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення на територіальному рівні.

Членами комісії було здійснено порівняння даних про загальну чисельність членів  профспілки, які входять до Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення з даними органу статистики про чисельність зайнятого населення по Донецькій області. Кількість зайнятого населення у Донецької області за 2016 рік за даними Головного управління статистики у Донецькій області, складає 748,4 тис. осіб. Чисельність членів профспілок, які входять до Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, складає 2,0%, що відповідає критерію оцінки репрезентативності на територіальному рівні для обласних профспілок (2%).

За результатами проведеного членами Комісії аналізу наданих до розгляду документів, встановлено, що всі документи  Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення складено належним чином, що дало можливість Комісії провести оцінку відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні.

    З огляду на результати проведеної оцінки відповідності Донецької обласної  організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення критеріям репрезентативності вирішено подати на розгляд начальнику відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області Висновок Комісії та рекомендувати прийняти рішення про підтвердження репрезентативності Донецької обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення та видати даній обласній організації профспілки свідоцтво про підтвердження репрезентативності.