E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

21 грудня 2017 року О. Крайносвіт, начальник відділення НСПП в Кіровоградській області  (далі – Відділення)  взяла участь у роботі VІ Пленуму Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України. Одним  із питань, яке було обговорено учасниками Пленуму було підтвердження оцінки відповідності критеріям репрезентативності відповідно Закону України «Про соціальний діалог в Україні» (далі – Закон).

О. Крайносвіт зазначила, що відповідно до наданих повноважень  Законами України « Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та «Про соціальний діалог в Україні» Відділення проводить оцінку відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок на території Кіровоградської області. Так, упродовж 2017 року підтвердили репрезентативність 5 районних та 4 міських організацій профспілок галузі освіти, зокрема:

-         Кіровоградська міська профспілкова організація працівників освіти і науки України;

-         Світловодська районна організація  профспілки працівників освіти і науки України;

-         Компаніївська  районна організація  профспілки працівників освіти і науки України;

-         Знам’янська  районна організація  профспілки працівників освіти і науки України;

-         Бобринецька  районна організація  профспілки працівників освіти і науки України;

-         Світловодська міська  організація профспілки працівників освіти і науки України;

-               Олександрійська  міська  організація профспілки працівників освіти і науки України;

-               Знам’янська міська організація  профспілки працівників освіти і науки України;

-               Долинська  районна  організація  профспілки працівників освіти і науки України.

Звернула увагу присутніх, що підтвердження репрезентативності суб’єктів сторони профспілок здійснюється один раз на п’ять років та на необхідність своєчасної підготовки і подання документів з метою належного їх вивчення та ухвалення Комісією Відділення відповідного висновку – підстави для прийняття відповідного рішення.

У підсумку зустрічі О. Крайносвіт вручила Свідоцтва про підтвердження репрезентативності на територіальному рівні для  участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод, делегуванні представників до органів соціального діалогу та досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці з Відділенням в питаннях соціального діалогу.