E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

22 червня 2018 року, за ініціативи відділення Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП) в Черкаській області (далі – Відділення), в приміщенні Головного управління національної поліції в Черкаській області відбулася робоча зустріч за участю начальника Відділення С. Власенка і головного спеціаліста Відділення О. Бульченко із головою Черкаської обласної організації Всеукраїнської професійної спілки «Співробітників, поліцейських та службовців МВС України» (далі – Профспілка) О.П. Трубою.

 

Голова Профспілки проінформував про стан соціально-трудових відносин і зазначив, що поліції бракує кадрів, а саме 20% від особового складу, тобто кожного п’ятого працівника потрібно знайти, підготувати й призначити на певну посаду. Доукомплектування особового складу фахівцями з досвідом роботи й певною освітою – першочергове завдання обласної поліції, адже у зв’язку з реорганізацією керівний склад і кадри оновлено на 50 %.

 

Начальник Віділення С. Власенко ознайомив членів Профспілки із основними завданнями та функціями, які виконує НСПП та акцентував увагу на тому, що Закон України «Про соціальний діалог в Україні» визначає правові засади організації та порядку ведення соціального діалогу в Україні з метою вироблення та реалізації державної  соціальної  і  економічної  політики, регулювання трудових,  соціальних та  економічних  відносин, забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян та соціальної стабільності в суспільстві. Відповідно до статей 6 та 7 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» Відділення проводить оцінку відповідності критеріям репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, що дає можливість обласним галузевим профспілкам брати участь у колективних переговорах з укладення галузевих (міжгалузевих) угод та делегування представників до відповідних органів соціального діалогу.

 

 

Головний спеціаліст О. Бульченко проінформувала, що станом на 22 червня 2018 року рішеннями комісії Відділення було визнано такими, що відповідають критеріям репрезентативності на територіальному рівні 13 суб'єктів сторін профспілок та 1 суб'єкт організацій роботодавців. Вказаним суб'єктам сторін профспілок та організацій роботодавців видано Свідоцтво про відповідність критеріям репрезентативності. Відповідно до пункту 4.2. Порядку з дати прийняття відділенням Національної служби посередництва і примирення в Черкаській області рішення про відповідність критеріям репрезентативності суб'єкт сторони профспілок або сторони роботодавців вважається репрезентативним і не потребує додаткового визнання з боку інших сторін соціального діалогу. У разі не підтвердження наданої суб'єктами профспілок та організацій роботодавців, їх об'єднань інформації відділенням Національної служби посередництва і примирення в Черкаській області може бути прийнято рішення про невідповідність критеріям репрезентативності, про що видається відповідна довідка. НСПП та її відділення за результатами оцінки відповідності критеріям репрезентативності та її підтвердження ведуть реєстр суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців. Оприлюднення реєстру суб'єктів сторін профспілок і організацій роботодавців, які пройшли оцінку відповідності критеріям репрезентативності (підтвердження репрезентативності) здійснюється на офіційному сайті Національної служби посередництва і примирення (http://www.nspp.gov.ua/) та в Бюлетені Національної служби посередництва і примирення, який Відділення рекомендувало передплатити Профспілці.

 

Зважаючи на надану інформацію, та на те, що організація Профспілки пройшла реорганізацію, начальник Відділення рекомендував голові даної Профспілки повторно подати документи для проходження процедури підтвердження репрезентативності.

 

 

Наприкінці робочої зустрічі, з метою подальшої реалізації спільних заходів, спрямованих на сприяння поліпшенню стану соціально-трудових відносин, запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), сприяння їх своєчасному вирішенню та здійсненню соціального діалогу в Черкаській області, за ініціативи начальника Відділення, було обговорено проект Угоди про співпрацю між Відділенням та Профспілкою.

 

 

Підсумком проведеної зустрічі стало узгодження напрямів спільної діяльності, які сприятимуть стабільності соціально-трудових відносин у колективах та обговорено пріоритети, перспективи та пропозиції щодо подальшої співпраці Відділення з Профспілкою.