E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Процедура проходження і підтвердження критерію репрезентативності, регламентована Законом України «Про соціальний діалог в Україні» та Порядком оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом Національної служби посередництва і примирення від 21.07.2011 № 73, здійснюється Національною службою посередництва і примирення та її відділеннями один раз на п'ять років.

 

Так, в 2013 році Миколаївську обласну об’єднану організацію Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби (далі – Профспілка) було визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності.

 

06.07.2018 в.о. начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області С.Загребайленко надала роз’яснення голові Профспілки В.Костику щодо процедури підтвердження відповідності критеріям репрезентативності.

 

Голова Профспілки повідомив, що Профспілка є добровільною не прибутковою громадською організацією, яка створена за галузевою ознакою та об’єднує громадян, пов’язаних спільними інтересами за родом їх професійної діяльності, з метою репрезентативності та спроможності щодо здійснення захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки. Також, повідомив про проблеми Профспілки у зв’язку з реорганізацією державної пенітенціарної служби України.

 

 

В.Костику було надано перелік документів необхідних для проходження процедури підтвердження відповідності критеріям репрезентативності на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладання територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу і наголошено на строках подання даних документів.

 

 

Відділення Національної служби посередництва і примирення в Миколаївській області і надалі продовжуватиме надавати консультації сторонам соціального діалогу щодо особливостей процедури підтвердження репрезентативності, які найближчим часом проходитимуть підтвердження відповідності критеріям репрезентативності.