E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
     29 липня відбулося засідання Тристоронньої соціально-економічної ради Черкаської області, в ході якого підписано Територіальну угоду між Черкаською облдержадміністрацією, Черкаським обласним об’єднанням організацій роботодавців (ЧОООР) та Федерацією профспілок Черкаської області (ФПО) на 2020-2025 роки. У засіданні ради взяв участь начальник відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенко.
      С. Власенко зазначив, що відповідно до рішень Відділення ЧОООР та ФПО підтвердили репрезентативність на територіальному рівні для участі у колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу.
     Крім того, поінформував про стан соціально-трудових відносин (СТВ) у трудових колективах підприємств, установ, організацій області та результати взаємодії зі сторонами соціального діалогу щодо врегулювання конфліктних ситуацій, сприяння вирішенню КТС(К), запобігання їх виникненню.
    Так, упродовж січня-липня 2020 року фахівці Відділення сприяли врегулюванню 26 конфліктних ситуацій (21 з яких виникла у п.р.) та вирішенню 4 КТС(К).
      Основними причинами виникнення КТС(К) сьогодні залишаються заборгованість з виплати заробітної плати та несвоєчасність виплати поточної заробітної плати; невиконання положень колективних договорів; непрацевлаштованість найманих працівників; приховане безробіття, неповна зайнятість, зміна істотних умов праці тощо.
      По завершенню начальник Відділення наголосив, що ведення соціального діалогу є однією з основних засад соціальної стабільності та висловив сподівання на подальший розвиток відносин з метою попередження виникнення ускладнень стану СТВ у трудових колективах підприємств, установ, організацій області.
      У своїх виступах голова Черкаської ОДА Р. Боднар, голова ЧОООР Б. Райков та голова ФПО П. Шевченко наголосили на необхідності реалізації завдань сторін соціального діалогу з метою поліпшення стану СТВ в області, а також зазначили, що підписаною угодою, перш за все, забезпечуватимуться умови щодо підвищення якості трудового потенціалу, конкурентоздатності людей та бізнесу, ефективності дій влади тощо.