E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   27 серпня в Херсонській облдержадміністрації відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія), у якому взяла участь начальник відділення НСПП в Херсонській області (Відділення) В. Бойко.
    На порядку денному розглянуто питання дотримання трудового законодавства у ТОВ "Машинобудівна комплектація", ПАТ "Херсонський завод "Судмаш", КНП "Херсонська міська стоматологічна поліклініка" та обговорено вжиті заходи щодо своєчасної виплати заробітної плати найманим працівникам. Керівники підприємств доповіли про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та перспективи її погашення.
    Окрему увагу приділено письмовому зверненню начальника Відділення до голови обласної державної адміністрації Ю. Гусєва стосовно ситуації, що склалася в ДАК "Херсон-Авіа". В. Бойко поінформувала що станом на 26.08.2020 заборгованість із виплати заробітної плати працівникам ДАК "Херсон-Авіа" склала 775,5 тис грн. Керівник підприємства І. Залкіндер пояснив причини виникнення зарплатних боргів та заборгованості зі сплати ЄСВ, ПДВ та військового збору.
    За ініціативи начальника Відділення сформована робоча група з фахівців відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, Відділення та обласної ради з метою вирішення проблемних питань у ДАК "Херсон-Авіа".
    Крім того, В. Бойко повідомила, що з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) конфліктні ситуації у ПАТ "Херсонський завод "Судмаш" та на КНП "Херсонська міська стоматологічна поліклініка" взято на облік Відділення. Фахівцями Відділення вживаються відповідні заходи щодо врегулювання розбіжностей між сторонами соціально-трудових відносин у рамках правового поля.