E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
    30 вересня головний спеціаліст сектору правового забезпечення відділення НСПП в місті Києві та Київській області (Відділення) В. Семенюк взяв участь у засіданні районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (Комісія).
     Під час засідання заступник голови Комісії Л. Павленко повідомив, що станом на 01.09.2020 заборгованість із виплати заробітної плати існувала на 10 підприємствах Святошинського району міста Києва у сумі 5,8 млн грн. Обсяг боргу з виплати заробітної плати станом на 29.09.2020 становив 4 млн грн. Таким чином, заборгованість із заробітної плати має тенденцію до зменшення, а 2 з 10 підприємств повністю погасили заборгованість із заробітної плати.
   Директор Науково-технічного центру "Композиційні матеріали" при інституті проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича Національної академії наук України О. Нешпору повідомив, що станом на 29.09.2020 заборгованість із виплати заробітної плати становила 828, 4 тис. грн. Вказаний показник має тенденцію на зниження, однак існує проблема з виплатою заборгованості контрагентів за договірними відносинами. Після її погашення відразу ж буде погашено і заборгованість із заробітної плати. Наразі розроблено оновлений графік погашення заборгованості з терміном повного погашення до кінця поточного року.
     В. Семенюк наголосив, що зазначена конфліктна ситуація на підприємстві перебуває на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).