E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

24 листопада начальник відділення НСПП в Хмельницькій області (Відділення) С. Паюк взяла участь у розширеному онлайн-засіданні колегії Хмельницької обласної державної адміністрації, яке відбулося під головуванням голови облдержадміністрації Д. Габінета.
Під час засідання обговорено стан погашення заборгованості із заробітної плати, розглянуто питання підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин в області.
Так, станом на 01.11.2020 сума зарплатних боргів склала 13,4 млн грн, зокрема, на економічно активних підприємствах – 2,2 млн грн (16,5%), на підприємствах-банкрутах – 10,6 млн грн (79%).
С. Паюк поінформувала, що конфліктні ситуації на економічно активних підприємствах області, де станом на 01.11.2020 спостерігалась заборгованість із виплати заробітної плати, взято на облік Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).
Підсумовуючи результати обговорення питань порядку денного, Д. Габінет зазначив, що в області проведено значну роботу з підвищення рівня заробітної плати, детінізації економіки, створення нових робочих місць. Разом з тим, голова ОДА наголосив на необхідності спрямування зусиль на забезпечення самодостатнього розвитку територіальних громад.