E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

19 та 25 листопада заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) М. Максименко розповіла у прямому ефірі Чернігівської телерадіокомпанії про роботу Відділення та вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) у філії "Менський сир" Приватного підприємства "Консалтингова фірма "Прометей".
Начальник Відділення поінформувала про основні завдання НСПП, спрямовані на поліпшення стану соціально-трудових відносин (СТВ) і збереження соціальної стабільності у трудових колективах, та повідомила, що упродовж 2020 року Відділення сприяло вирішенню 29 вимог, висунутих у 12 КТС(К).
Під час висвітлення роботи Відділення М. Максименко навела приклади резонансних конфліктів на ДП "Чернігівторф", ПрАТ КСК "ЧЕКСІЛ", ПрАТ "ЧЕЗАРА", КНП "Обласний дитячий санаторій "Пролісок" Чернігівської обласної ради.
Свою позицію щодо складної ситуації у філії "Менський сир" Приватного підприємства "Консалтингова фірма "Прометей" озвучили представники сторін КТС(К) та голова Чернігівської обласної організації профспілки працівників АПК. Адміністрація підприємства ухиляється від примирних процедур та не виконує вимогу найманих працівників щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати, тому трудовий колектив був змушений вдаватися до протестних дій. На даний час питання щодо забезпечення мінімуму необхідних робіт на підприємстві в разі зупинки виробництва узгоджені.
Фахівці Відділення, здійснюючи посередницькі дії, рекомендували керівнику підприємства вжити заходів задля врегулювання розбіжностей та звернули увагу на те, що саме високий рівень правової культури, взаємоповага сторін СТВ і спрямованість на пошук компромісного рішення допомагають досягти певної рівноваги інтересів роботодавця та найманих працівників.
Під час ефіру заступник начальника Відділення надала вичерпні відповіді на телефонні дзвінки слухачів.