E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Riv0212202001 грудня начальник відділення НСПП в Рівненській області (Відділення) Т. Фокіна взяла участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія).
На засіданні розглянуто стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області. Так, загальна сума заборгованості упродовж жовтня зменшилася на 2 млн грн і на 01.11.2020 становить 13,8 млн грн. Із 20 підприємств області, де наявна заборгованість із виплати заробітної плати, найбільший борг наДП "Рівненський автомобільний ремонтний завод" – майже 5,4 млн грн.
Т. Фокіна поінформувала присутніх про хід вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) на ДП "Рівненський автомобільний ремонтний завод" з вимогою найманих працівників щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, який триває з червня 2019 року.
Неодноразові звернення до ДК "Укроборонпром" та Міністерства оборони України до позитивних результатів не призвели, вказані державні органи не пропонують конструктивних шляхів щодо задоволення вимог найманих працівників та розв'язання КТС(К).З огляду на це, запропоновано повторно, спільно з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо передачі функцій з управління майном ДП "Рівненський автомобільний ремонтний завод" до сфери управління Фонду державного майна України.
Окрім цього, Т. Фокіна зазначила, що з червня 2020 року Відділення здійснює заходи щодо сприяння вирішенню 11 КТС(К) у структурних підрозділах обласного КП "Міжнародний аеропорт Рівне" села Велика Омеляна Рівненського району, де вимоги найманих працівників також стосуються погашення заборгованості із виплати заробітної плати. На сьогодні фінансовий стан підприємства залишається важким, є підстави прогнозувати, що він погіршуватиметься і надалі. Відтак начальник Відділення запропонувала звернутись до Рівненської облдержадміністрації та нового депутатського корпусу Рівненської обласної ради з проханням виділити підприємству фінансову допомогу з бюджету області.