E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
02 лютого начальник відділення НСПП в Полтавській області (Відділення) О. Атаманюк взяла участь в онлайн-засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулося під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Д. Луніна.
На засіданні були присутні представники Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України у Полтавській області, арбітражні керуючі та керівники підприємств-боржників, які доповіли про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати та заходи, які вживаються з метою її погашення, та обговорили перспективи завершення ліквідаційних процедур на підприємствах-банкрутах у 2021 році.
Станом на 01.01.2021 загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 31 підприємстві області становила 103,7 млн грн, що на 6,5 млн грн більше у порівнянні з попереднім місяцем та вдвічі – з аналогічним періодом минулого року.
О. Атаманюк поінформувала, що наразі Відділення сприяє врегулюванню конфліктних ситуацій на кременчуцьких підприємствах: ПрАТ "Кременчуцький колісний завод" і ПрАТ "Обод", та вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) на ДП "Полтавський комбінат хлібопродуктів" (м. Полтава). Крім того, фахівцями Відділення здійснюється постійний моніторинг стану соціально-трудових відносин, зокрема у ПрАТ "АвтоКрАЗ", групі підприємств ТОВ "Гадячсир", ПОКП "Полтавафарм".
За результатами засідання прийнято відповідні протокольні рішення, які обговорені на нараді з працівниками Відділення.