E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
11 лютого в. о. начальника відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) О. Клепач взяла участь у засіданнях обласної та міської комісіях з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати, які проводились головою Запорізької обласної державної адміністрації О. Старухом та начальником управління з питань праці Запорізької міської ради Ю. Швецом відповідно.
До участі у заходах долучились представники Запорізької обласної ради, Департаментів облдержадміністрації, Пенсійного фонду, прокуратури, поліції, керівники місцевих органів виконавчої влади та керівники 10 підприємств області.
Під час засідань поінформовано, що загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати по області станом на 01.01.2021склала 119,6 млн грн, з них 48,6 млн грн – борги підприємств державного сектору економіки, зокрема, ЗДП "Кремнійполімер" – 20,9 млн грн та ЗДП "Радіоприлад" – 10,9 млн грн. Найбільшими боржниками серед приватних підприємств стали ПАТ "Дрогобицький завод автомобільних кранів" (30,1 млн грн) і Класичний приватний університет (13 млн грн). Борги підприємств комунальної власності становили 12,3 млн грн, серед них найбільшим боржником є КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради з 8структурними підрозділами (8 млн грн). Станом на 01.01.2021 заборгованість з виплати заробітної плати на 23 підприємствах м.Запоріжжя становила 98,1 млн грн.
На засіданнях було заслухано звіти керівників підприємств-боржників, які повідомили про причини виникнення заборгованості із виплати заробітної плати, виконання графіків погашення заборгованості, а також про заходи, що вживаються задля ліквідації боргів.
Під час обговорення ситуації на підприємствах, що перебувають на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів), а саме: ПрАТ "Завод металоконструкцій Укрсталь Запоріжжя", ДП "Запорізький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою", КП "Облводоканал" Запорізької обласної ради, О. Клепач повідомила про вжиті Відділенням заходи, спрямовані на врегулювання конфліктних ситуацій. Крім того, звернула увагу на важливість плідної співпраці Відділення з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, об'єднаннями і організаціями профспілок та роботодавців.
За результатами засідань прийнято відповідні рішення щодо необхідності вжиття керівниками підприємств-боржників дієвих заходів, спрямованих на погашення заборгованості із виплати заробітної плати у повному обсязі та недопущення її виникнення в подальшому.