E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
15 червня в.о. начальника відділення НСПП в Харківській області (Відділення) Г. Клочко взяла участь у засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (Комісія).
Під час засідання обговорено причини виникнення та перспективи погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках, зокрема: ДП "Харківський автомобільний завод", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, Харківське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство та ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод".
Станом на 01.06.2021 на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) перебувають конфліктні ситуації на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві та у ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод".
За результатами проведеного у червні п.р. моніторингу стану соціально-трудових відносин (СТВ) у трудовому колективі ДП "Харківський автомобільний завод", Відділенням взято на облік з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) конфлікту ситуацію на даному підприємстві.
Фахівці Відділення постійно здійснюють заходи щодо стабілізації стану соціально-трудових відносин (СТВ) у трудових колективах вищезгаданих підприємств, зокрема: проводять моніторинг стану СТВ у трудових колективах, ініціюють узгоджувальні зустрічі із представниками сторін, надають необхідні роз'яснення та проводять консультації з питань застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
За результатами засідання прийняті відповідні рішення, визначено конкретні завдання та рекомендовано керівникам підприємств-боржників дотримуватись графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати.