E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Д. Культін, головний спеціаліст сектора аналітично-інформаційної та прогнозування відділення НСПП в Рівненській області

     

27 квітня 2015 року начальником відділення НСПП в Рівненській області М. Краськом взято участь в роботі чергового засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У засіданні комісії також взяли участь перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Ю. Приварський, голова Федерації профспілок Рівненської області М. Шершун, голови районних державних адміністрацій, представники департаментів та управлінь Рівненської ОДА, правоохоронних органів, тощо.

На засіданні комісії було проаналізовано стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах, організація станом на 01.04.2015 року.

За попередніми статистичними даними загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на 01.04.2015 року перевищує 11 млн. грн. Протягом березня поточного року заборгованість зменшилась на 4,4% або 0,5 млн. грн.

Окрім цього на засіданні комісії заслухані звіти керівників найбільших підприємств-боржників області, зокрема, ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод», ДП «Прикарпатзахідтранс», ПрАТ «Рівнеліфт». Враховуючи те, що стан соціально-трудових відносин на вказаних підприємствах має дестабілізаційну складову, начальник відділення НСПП в Рівненській області М. Красько поінформував присутніх про вжиті Відділенням заходи із сприяння вирішенню колективних трудових спорів та запобігання їх виникненню.

Також на засіданні комісії розглянуто ситуацію із погашенням боргів із виплати заробітної плати на підприємствах-банкрутах. Зокрема, було узгоджено в місячний термін провести нараду з арбітражними керуючими, що виконують повноваження розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів підприємств-банкрутів, якими допущено заборгованість із виплати заробітної плати, а також перспектив її погашення.

За результатами роботи комісії прийняті відповідні рішення, які передбачають активізацію роботи щодо примусового виконання документів про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання складених графіків ліквідації боргів, тощо.