E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

С.В. Антонь, головний спеціаліст – юрист відділення НСПП в Чернівецькій області

18 грудня 2014 року головний спеціаліст – юрист відділення НСПП в Чернівецькій області Сергій Антонь взяв участь у черговому засіданні комісії Першотравневої районної в місті Чернівцях ради з питань погашення заборгованості із заробітної плати, своєчасної виплати пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія) під головуванням заступника голови райради з питань діяльності виконавчих органів влади, начальника фінансового управління Івана Фальоси. У роботі Комісії також взяли участь представник управління Пенсійного фонду України в місті Чернівцях, представники управління праці та соціального захисту населення районної ради та прокуратури Першотравневого району м. Чернівці.

На порядку денному розглядались питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати, як по району в цілому, так і по окремих підприємствах. Так за оперативними даними, станом на 18.12.2014 р. заборгованість із виплати заробітної плати склала 2,0 млн. грн. на 4 суб`єктах господарювання району, а саме на ПРАТ «Авіакомпанія Буковина»; КП «Міжнародний Аеропорт «Чернівці»; Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області; ПАТ «Чернівецький завод «Індустрія». За результатами проведеного засідання Комісією були прийняті відповідні рішення. Зокрема, з метою попередження виникнення випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин у трудових колективах району зобов’язати керівників підприємств-боржників вжити невідкладні заходи щодо ліквідації наявної заборгованості із виплати заробітної плати. Також, члени Комісії прийняли рішення продовжити проведення щотижневого моніторингу стану заборгованості із виплати заробітної плати, як основного чинника, який може привести до підвищення рівня конфліктогенності на підприємствах району.

З результатами засідання Комісії було ознайомлено працівників Відділення. На підставі отриманих матеріалів були сплановані заходи щодо подальшої роботи Відділення із запобігання виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) в трудових колективах району.