E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

0312201420Марина Максименко, завідувач сектора правового забезпечення відділення НСПП в Чернігівській області

03 грудня 2014 року начальник відділення НСПП в Чернігівській області Олександр Дєдіков взяв участь у черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (далі – Комісія).

Засідання проводилось у приміщенні Чернігівської облдержадміністрації, під головуванням в.о. голови облдержадміністрації Сергія Журмана. Крім членів Комісії, до участі в роботі були запрошені керівники структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації, представники прокуратури області, УМВС України в області, а також керівники окремих підприємств-боржників, які перебувають в системі запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) та в Базі даних підприємств відділення НСПП, що відзначаються підвищеним рівнем конфліктогенності.

На початку засідання головуючим було акцентовано увагу присутніх на те, що ситуація з погашення заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам в області суттєво не змінилась і станом на 01.11.2014 року склала 20,9 млн.грн. Якщо, починаючи з серпня намітилася позитивна динаміка до зменшення боргів за серпень-жовтень (скорочено 4,8 млн.грн.), то у листопаді прогнозовано зростання (до 7,0 млн. грн.).

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Олега Русіна, заробітну плату найманим працівникам не виплачують 67 підприємств-боржників області. Із них більше половини є економічно-активними. Найбільші борги сконцентровано у промисловості та будівельній галузі, бюджетних установ (особливо міст Прилуки та Ніжина).

Як позитив – відсутність зарплатних боргів у 15 районах області. Вчасно отримують заробітну плату і працівники сільського господарства.

Про стан справ та перспективи ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати доповідали керівники ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів «ЧеЗаРа», «Чернігівнафтогеологія», ПАТ «Хімтекстильмаш», ДП «Чернігівторф», ДП «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Підбиваючи підсумки засідання, в.о. голови облдержадміністрації наголосив на важливості активізації діяльності Комісій щодо прискорення виплати заборгованої заробітної плати. При цьому він зосередив увагу всіх присутніх на необхідності постійно тримати в полі зору діяльність керівників підприємств-боржників області та попередити їх про відповідальність у разі порушень трудового законодавства.

З результами розглянутих на Комісії питань було ознайомлено працівників відділення НСПП для врахування їх при проведенні моніторингу стану соціально-трудових відносин на підприємствах області.