E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

uiaUIkQAUMUПазяк В.Ю., заступник начальника відділення НСПП в Закарпатській області – завідувач сектора правового забезпечення

18 листопада 2014 р. у відділенні НСПП в Закарпатській області проведено нараду з трудовими арбітрами, незалежними посередниками НСПП та працівниками інформаційно-консультаційних центрів.

Нараду відкрив начальник відділення І.І. Палко, який привітав присутніх з 16 – ю річницею утворення Національної служби посередництва і примирення та передав привітання від імені Голови Національної служби посередництва і примирення О.Я. Окіса.

З доповіддю про діяльність відділення у продовж 16-ти років виступив заступник начальника відділення – завідувач сектора правового забезпечення В.Ю. Пазяк, який проінформував, що за цей період за поданням Відділення зареєстровано 33 колективних трудових спорів, із яких 29 знято з реєстрації як вирішені, а 4 колективні трудові спори в стадії вирішення. Акцентовано увагу, що велика заслуга у вирішенні колективних трудових спорів трудових арбітрів та незалежних посередників, які активно брали участь в засіданні трудових арбітражів та примирних комісій по вирішенню колективних трудових спорів. Не менш важливою ділянкою діяльності Національної служби посередництва і примирення є запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів). Велика роль в цьому напрямку відводиться працівникам інформаційно-консультаційних центрів.

На святкову нараду були запрошені перший начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області Д.Д. Дідо, голова обласної територіальної організації профспілки працівників соціальної сфери Л.Б. Ляпіна, які також привітали присутніх з 16-ю річницею утворення Служби.

Наймолодший трудовий арбітр, яка щойно закінчила курси підготовки трудових арбітрів, А.А. Попович у своєму виступі подякувала за оказану їй довіру в поповненні рядів трудових арбітрів НСПП. Привітала присутніх із святом та висказала своє бачення щодо покращення роботи по підготовці та підвищенні кваліфікації трудових арбітрів і посередників, а саме на необхідність приділення більше уваги тематиці діяльності трудових арбітрів та посередників по вирішенню колективних трудових спорів та врегулюванню соціально-трудових відносин між найманими працівниками і роботодавцями.

У своїх виступах завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Н.І. Сенько, Д.Д. Дідо та Л.Б. Ляпіна також висказали своє бачення ролі і місця Національної служби посередництва і примирення в майбутньому.

Кращим працівникам позаштатних інституцій було вручено грамоти та подяки Національної служби посередництва і примирення, Закарпатської обласної державної адміністрації, Закарпатської обласної ради, Закарпатської обласної ради профспілок та Департаменту управління соціального захисту населення Закарпатської обласної державної адміністрації.

На закінчення наради начальник відділення І.І. Палко підвів підсумки роботи Відділення за 16 років, а особливу увагу приділив роботі Відділення у 2014 році і поставив завдання щодо покращення її в майбутньому та подякував присутнім за участь в нараді.