E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Фото1365Олена Богословська, головний спеціаліст сектора правового забезпечення відділення НСПП у Вінницькій області

У листопаді 2014 року у приміщенні відділення НСПП у Вінницькій області (далі – Відділення) відбулась нарада-семінар за участю трудових арбітрів НСПП, що пройшли навчання та підвищення кваліфікації у м.Києві на базі Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України 13-24 жовтня 2014 р. та працівників Відділення.

Трудові арбітри ознайомили присутніх із ходом проведення навчання, зокрема з тематикою лекцій, зустрічей, практичних занять та співбесід. Значна увага під час навчання надавалась євроінтеграційним процесам українського суспільства, адаптації до стандартів ЄС законодавчих та нормативно-правових актів, що регулюють соціально-трудові відносини, порядку вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) в Україні, питанням практичної діяльності трудових арбітрів та посередників НСПП, ролі організацій роботодавців та профспілок у вирішенні колективних трудових спорів (конфліктів) тощо. Отримані знання, на думку трудових арбітрів, дадуть змогу успішно реалізовувати на практиці покладені на них обов’язки та завдання, брати активну участь у сприянні вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів).

Головний спеціаліст сектора правового забезпечення Богословська О.С. провела обговорення порядку залучення арбітрів до участі в роботі трудового арбітражу, прав, обов’язків та відповідальності арбітра, навела приклади вирішення колективних трудових спорів трудовим арбітражем у Вінницькій області.

Крім того, учасниками наради-семінару було обговорено заходи щодо здійснення сприяння вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів), запобігання їх виникненню та прогнозування розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у Вінницькій області.

По завершенню навчання було погоджено форми подальшої співпраці, зокрема, щодо взаємного інформування для запобігання виникненню колективних трудових спорів, участі арбітрів у семінарах, нарадах, «круглих столах» та інших заходах, які проводить відділення НСПП у Вінницькій області.

На фото: трудові арбітри та працівники відділення НСПП у Вінницькій області під час наради-семінару