E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Відділення НСПП у Полтавській області


Полтава 18.06З метою інформування громадськості про діяльність Національної служби посередництва і примирення (далі – НСПП), відповідно до Положення про порядок здійснення аналітично-інформаційної діяльності НСПП, У червні 2014 року в приміщенні відділення НСПП в Полтавській області (далі – Відділення) відбулася чергова нарада-семінар з арбітрами та посередниками НСПП.

На порядок денний було винесено наступні питання: про підсумки результатів діяльності Відділення за січень-травень 2014 року; про Прогноз розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) в області у другому півріччі 2014 року; про актуальні питання стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях Полтавської області.

Нараду-семінар відкрила заступник начальника Відділення – завідувач сектору правового забезпечення Оксана Атаманюк, яка поінформувала присутніх про результати роботи Відділення за 5 місяців 2014 року. Зокрема, вона повідомила про заходи, які проводилися Відділенням з метою врегулювання 23 випадків дестабілізації стану соціально-трудових відносин на підприємствах області. А саме: надавалися консультації з питань застосування чинного законодавства, проводилася роз’яснювальна робота з метою попередження несанкціонованих акцій соціального протесту, направлялися звернення щодо надання інформації про стан соціально-трудових відносин, проводилися узгоджувальні зустрічі, приймалася участь у зборах трудових колективів, здійснювалося взаємне інформування сторін соціального діалогу, місцевих органів виконавчої влади, направлялися рекомендації щодо шляхів поліпшення стану соціально-трудових відносин. За дорученнями Відділення завідуючими ІКЦ НСПП відстежувалася динаміка стану соціально-трудових відносин безпосередньо в окремих трудових колективах. Налагоджена взаємодія з керівництвом облдержадміністрації. Новопризначеним головам райдержадміністрацій направлені інформаційні листи з повідомленням про призначення та основні завдання НСПП, принципи роботи Відділення та запропоновано спільно сприяти вирішенню колективних трудових спорів (конфліктів) та усуненню дії дестабілізаційних чинників.

У результаті здійснених заходів поліпшено стан соціально-трудових відносин у колективах 13 підприємств області.

Особливу увагу арбітрів та посередників НСПП було звернуто на загострення ситуації в колективах філій ДП «Полтавський облавтодор» ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України». Причиною виникнення дестабілізаційних чинників стала заборгованість із виплати заробітної плати, що призвело до зростання протестного потенціалу. Зокрема, Відділення сприяє вирішенню дестабілізаційних випадків у філіях ДП «Полтавський облавтодор»: «Копилянська дорожньо-експлуатаційна дільниця»; «Лубенська дорожньо-експлуатаційна дільниця»; «Оржицький райавтодор»; «Лубенський райавтодор». Завдяки своєчасному втручанню Відділення вдалося застерегти від проведення незаконних акцій соціального протесту працівників філії «Копилянська дорожньо-експлуатаційна дільниця».

Окремо було наголошено на загострення стану соціально-трудових відносин у колективі комунального підприємства «Полтавська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», на якому Відділення сприяє вирішенню колективного трудового спору (конфлікту).

Завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування Валентина Новицька ознайомила учасників наради-семінару з Прогнозом розвитку соціально-трудових відносин, виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) у другому півріччі 2014 року.

Учасники семінару взяли активну участь в обговоренні динаміки стану соціально-трудових відносин у трудових колективах області, а також причин, що можуть призвести до ускладнення стану соціально-трудових відносин та можливого виникнення колективних трудових спорів (конфліктів) на окремих підприємствах області.

На завершення наради-семінару Оксана Атаманюк подякувала арбітрам та посередникам за плідну співпрацю та наголосила на необхідності подальшої взаємодії задля врегулювання чинників, які викликають соціальне напруження у трудових колективах області.