E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Mik 06.07.202101 липня у приміщенні Баштанської міської ради відбулось перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору (конфлікту) між найманими працівниками комунального закладу "Плющівський сільський Будинок культури" Баштанської міської ради Баштанського району Миколаївської області (КЗ "Плющівський СБК") та Баштанською міською радою Баштанського району Миколаївської області, який зареєстрований НСПП у червні п.р.
У засіданні комісії взяли участь представники сторін спору, Баштанський міський голова, начальник відділу розвитку культури та туризму Баштанської міської ради, директор КЗ "Плющівський СБК", фахівці відділення НСПП в Миколаївській області (Відділення).
В.о. начальника Відділення С. Загребайленко відкрила засідання примирної комісії, поінформувала учасників про реєстрацію спору, суть висунутих вимог найманих працівників та правову належність сторін спору.
Головний спеціаліст Відділення В. Карасьова ознайомила з регламентом роботи примирної комісії, зокрема роз'яснила сторонам спору завдання та функції примирної комісії, порядок проведення її засідань та процедуру прийняття рішень.
У ході роботи примирної комісії представники сторони найманих працівників озвучили висунуті вимоги та зазначили про необхідність проведення загальних зборів трудового колективу КЗ "Плющівський СБК" для внесення змін до Статуту закладу.
Представники сторони Баштанської міської ради запропонували з метою вирішення колективного трудового спору (конфлікту) винести на чергове засідання Баштанської міської ради питання внесення змін до пункту 8.2 Статуту КЗ "Плющівський СБК" у редакції від 29.04.2021, доповнивши його реченням наступного змісту: "Зміни та доповнення до Статуту Будинку культури попередньо розглядаються на загальних зборах трудового колективу Плющівського сільського Будинку культури".
Сторона найманих працівників підтримала пропозицію Баштанської міської ради щодо внесення змін у чинну редакцію Статуту комунального закладу замість його скасування, водночас, звернулась з проханням надати час для підготовки проєкту відповідних змін.
За результатами засідання прийнято рішення: продовжити роботу примирної комісії, наступне засідання провести 06 липня п.р.; стороні найманих працівників до 5 липня сформувати письмові пропозиції щодо внесення змін до Статуту та направити їх на розгляд Баштанській міській раді, а також Відділенню.