E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

IF2508202120 серпня у відділенні НСПП в Івано-Франківській області (Відділення), у рамках вирішення колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) між Долинською районною організацією профспілки працівників освіти і науки України та управлінням освіти Долинської міської ради Івано-Франківської області, відбулася узгоджувальна зустріч фахівців Відділення зі сторонами КТС(К), за участю представників структурних підрозділів Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківської обласної профспілки освіти і науки України.
В.о. начальника Відділення У. Бачинська поінформувала, що вимоги у КТС(К) щодо своєчасності виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї залишаються невирішеними, оскільки сторона роботодавця ухиляться від участі у примирних процедурах, зокрема, утворення трудового арбітражу. Наразі стан соціально-трудових відносин у закладах освіти Долинської міської об'єднаної територіальної громади ускладнений.
Голова Долинської районної організації профспілки працівників освіти і науки України І. Мельник, повідомив, що наймані працівники рішуче налаштовані на захист своїх трудових прав, спостерігається підвищення рівня їх протестної активності.
За результатами зустрічі вирішено: звернутися до міського голови м. Долина з метою сприяння вирішенню КТС(К) та запобігання проявам протестної активності працівників; надати управлінню освіти Долинської міської ради пропозиції щодо внесення змін до формули розрахунку обсягу освітньої субвенції; рекомендувати Управлінню праці Департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА розглянути дане питання на засіданні виконкому тристоронньої соціально-економічної ради.