E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Сектор правового забезпечення відділення НСПП в Сумській області

     
 14 лютого 2013 року відбулося чергове засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками та комунальним підприємством Сумської міської ради «Електроавтотранс» (м. Суми). В роботі комісії, окрім начальника відділення О. Пирогова та головного спеціаліста сектора правового забезпечення Відділення К. Чернеги, взяли участь представники Сумської обласної державної адміністрації, Сумської міської ради та обкому галузевої профспілки.
В ході засідання слухали інформацію директора підприємства Р.Чеснокова про хід виконання вимоги найманих працівників щодо своєчасності виплати заробітної плати. Останній  повідомив, що завдяки надходженню коштів із державного бюджету (субвенція) в сумі 1800 тис. грн. вдалося виплатити заробітну плату працівникам за листопад та частково за грудень 2012 року. Щодо коштів на виплату заробітної плати за січень та аванс за лютий п.р. то, окрім власних зароблених коштів, очікується фінансова допомогу з місцевого бюджету.
 Перед присутніми виступила, також, голова профспілкового комітету підприємства Р. Ващенко яка наголосила на тому, що окрім проблем із своєчасністю виплати заробітної плати, існує проблема із рухомим складом КП «Електроавтотранс», який на сьогодні застарів і потребує негайного капітального ремонту. Трапляються непоодинокі випадки коли водії тролейбусів відмовляються виїзджати на лінію на зламаних машинах. Проте, на ці цілі  необхідні значні кошти, які повинні своєчасно надійти як з державного бюджету (субвенція), так і в якості фінансової допомоги з міського бюджету.
 Після обговорень сторони прийняли наступне рішення:
1. Подовжити вирішення даного колективного трудового спору примирною комісією.
2. Інформацію представників сторін та органів міської і обласної влади взяти до відома.
3. Для обговорення та вирішення проблемних питань, які існують на підприємстві, запросити перших осіб міської та обласної влади на загальні збори працівників КП СМР «Електроавтотранс», які відбудуться 25 лютого 2013 року.