E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

IMG 9093Юрій Попов, заступник начальника відділення – завідувач сектора аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП в Сумській області

        

 24 грудня 2012 року відбулося перше засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між найманими працівниками та комунальним підприємством Сумської міської ради «Електроавтотранс».
Перед початком засідання, з інформацією про регламент роботи примирної комісії, виступив начальник відділення НСПП в Сумській області О. Пирогов, після чого сторонами вирішені організаційні питання щодо роботи примирної комісії.
У ході засідання слухали голову профкому підприємства Р. Ващенко, яка поінформувала присутніх що із-за систематичного порушення строків виплати заробітної плати в трудовому колективі постійно зростає протестна активність найманих працівників, яка може перерости в проведення стихійних акцій соціального протесту. У свою чергу, директор підприємства Р. Чесноков доповів про те, що незважаючи на скрутне фінансове становище КП «Електроавтотранс» адміністрації вдалося погасити борги із заробітної плати за серпень-вересень та частково за жовтень п.р. Основна причина несвоєчасної виплати заробітної плати, на думку директора, є несвоєчасне перерахування дотаційних коштів із бюджету міської ради та затримка у надходженні субвенції за пільгове перевезення пасажирів із державного бюджету.
Після обговорення, сторони прийняли рішення письмово звернутися до керівництва міської та обласної влади з проханням вжити, в межах повноважень, невідкладних заходів щодо покращення фінансової ситуації даного підприємства та запросити відповідальних осіб міської ради та обласної державної адміністрації на наступне засідання примирної комісії яке заплановано провести 03 січня 2013 року.