E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 В’ячеслав Мирошниченко, заступник начальника  відділення НСПП в Херсонській області – завідувач сектора правового забезпечення

    

06 грудня 2012 року в приміщенні управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Херсонської обласної державної адміністрації відбулося засідання примирної комісії по розгляду колективного трудового спору між найманими працівниками Херсонської обласної комунальної аварійно – рятувальної служби та Херсонською обласною комунальною аварійно - рятувальною службою.

Колективний трудовий спір зареєстрований розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 31.10.2012 року 185-р (реєстраційний номер 070-12/21-В) з вимогою працівників:
- Виплатити  заборгованість по заробітній платі з липня по жовтень 2012 року до 15 листопада 2012 року.
Крім членів примирної комісії у засіданні взяла участь начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Херсонській області Бойко В.В., заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Херсонській області Мирошниченко В.Ю., представники управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Херсонської обласної державної адміністрації, юридичного відділу апарату Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради.
У своєму виступі голова ради трудового колективу Херсонської обласної комунальної аварійно – рятувальної служби Чаплін В.А. звернув увагу на невиконання вимоги працівників, щодо негайного погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
Керівником Херсонської обласної комунальної аварійно - рятувальної служби В.Г. Гладким повідомлено про вжиття адміністрацією служби всіх можливих заходів. Звернуто увагу, що відповідно до Статуту служба є неприбутковою організацією, основна діяльність якої здійснюється без мети отримання прибутку. Пунктами 4.8 та 4.9 Статуту визначено, що фінансування служби здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та власних надходжень, служба забезпечує основну діяльність на некомерційній основі.
Представник обласної ради Кіяниця Ф.Г. зазначив про те, що відповідно до чинного законодавства України обласна рада розглядає пропозиції, надані обласною державною адміністрацією в установленому порядку. 
Заслухавши виступи доповідачів, примирною комісією прийнято рішення прохати голову обласної державної адміністрації терміново звернутися до обласної ради:
- з пропозиціями щодо передбачення коштів для погашення заборгованості із заробітної плати та вирішення питання щодо доцільності подальшого функціонування служби.
- з пропозиціями, щодо передбачення  на 2013 рік фінансування Програми запобігання виникненню та ліквідації аварій (надзвичайних ситуацій) техногенного та природного характеру і оперативного реагування на них у Херсонській області на 2010-2015 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 06.10.2009 року № 1120.