E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

Н. Карвацька, заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення в Львівській області – завідувач сектора правового забезпечення    

  

За сприяння відділення НСПП в Львівській області 20 вересня 2012 року проведено друге засідання примирної комісії по вирішенню колективного трудового спору між водіями тролейбусів і трамваїв Львівського комунального підприємства "Львівелектротранс" та адмістрацією Львівського комунального підприємства "Львівелектротранс" (реєстраційний номер № 058-12/13-В) за участю сторін колективного трудового спору, відділення НСПП в Львівській області, представників управління економіки департаменту економічної політики Львівської міської ради, Львівської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.
Даний колективний трудовий спір було зареєстровано розпорядженням Національної служби посередництва і примирення від 31.07.2012р. № 144-р.
Предметом колективного трудового спору є наступні вимоги найманих працівників:
  1) проводити виплату заробітної плати працівникам згідно з вимогами статті 24 Закону України "Про оплату праці", статей 97, 115 КЗпП України;
2) привести заробітну плату, умови праці та відпочинку у відповідність з вимогами Кодексу законів про працю України, Генеральної, Галузевої, Регіональної угод та колективного договору. Відновити роботу їдалень та привести в належний стан місця відпочинку водіїв на маршрутах;
  3) забезпечити належні безпечні умови праці згідно з Законом України "Про охорону праці" і колективного договору (придбання спецодягу, спецвзуття, інших засобів індивідуального захисту). Провести атестацію робочих місць;
  4) забезпечити належний ремонт і утримання рухомого складу, трамвайної колії, контактної мережі, допоміжного обладнання у налагодженому стані згідно з Законом України "Про охорону праці", "Про дорожній рух", "Про міський електричний транспорт".
На засіданні примирної комісії розглянуто і заслухано усні та письмові доводи, пояснення сторін колективного трудового спору, представників управління економіки департаменту економічної політики Львівської міської ради, обласної організації галузевої профспілки, які стосувалися першої та другої вимог найманих працівників.
Зокрема встановлено, що заборгованості з виплати заробітної плати у ЛКП "Львівелектротранс" немає, тарифні ставки (посадові оклади) у ЛКП з 01.09.2012р. встановлені з розрахунку мінімальної заробітної плати 1073 грн. Сторона найманих працівників наполягала на встановленні тарифних ставок (посадових окладів) з  розрахунку мінімальної заробітної плати 1118 грн.
У ході роботи примирної комісії заступником начальника відділення НСПП в Львівській області – завідувачем сектора правового забезпечення  Карвацькою Н. П. надавались роз’яснення вимог чинного законодавства, пропонувались варіанти рішень по вимогах найманих працівників.
У результаті розгляду першої вимоги примирною комісією прийнято рішення :
Проводити виплату заробітної плати працівникам згідно з вимогами статті 24 Закону України "Про оплату праці", статей 97, 115 КЗпП України своєчасно та в першочерговому порядку.
По другій вимозі в частині приведення заробітної плати до вимог чинного законодавства вирішено здійснити розрахунки економічного обґрунтування можливості введення у ЛКП "Львівелектротранс" тарифних ставок (посадових окладів) з  розрахунку мінімальної заробітної плати 1094 грн., 1102 грн.
Наступне засідання примирної комісії призначено на 16.10.2012р.