E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

    17 липня заступник начальника відділення НСПП в Чернігівській області (Відділення) М.Максименко взяла участь у засіданні Новозаводської районної у місті Чернігові комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, інших соціальних виплат та контролю за ефективним використанням бюджетних коштів (Комісія).
     У засіданні взяли участь керівники ПрАТ "КСК "Чексіл", ДП "Чернігівторф", ТОВ "Сорек", ТОВ "Чернігівський ДБК", ПрАТ "ВТПХВ" "Ярославна", ТОВ "Чернігів Продакшн ЛТД", ПрАТ "Таксосервіс" та повідомили про причини виникнення заборгованості з виплати заробітної плати та заходи, вжиті з метою її погашення.
    Станом на 01.07.2020 сума заборгованості з виплати заробітної плати на 4 економічно активних підприємствах району склала 4,2 млн. грн, що на 11% більше в порівнянні з початком п.р. Найбільшим підприємством-боржником залишається ДП "Чернігівторф".
     З питань порядку денного щодо заходів, вжитих з метою локалізації конфліктних ситуацій, виступили заступник начальника Відділення М.Максименко та заступник начальника відділу праці управління Держпраці у Чернігівській області.
  Під час обговорення нагальних проблем підприємств-боржників М. Максименко поінформувала про вжиті, в межах повноважень, заходи з метою стабілізації стану СТВ у ПрАТ "КСК "Чексіл" та ТОВ "Сорек", які перебувають на обліку Відділення в системі запобігання виникненню КТС(К).
    Основними причинами виникнення конфліктних ситуацій на зазначених підприємствах стало зменшення обсягів виробництва та недостатність обігових коштів. З метою врегулювання розбіжностей проведено 9 узгоджувальних зустрічей зі сторонами СТВ, під час яких надано консультації щодо практичного застосування положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)".
    Наразі питання щодо погашення боргів із заробітної плати у ТОВ "Сорек" позитивно вирішені.
     Критичним залишається стан на ДП "Чернігівторф", де Відділенням здійснюються заходи щодо врегулювання вимог найманих працівників стосовно оплати праці. Ситуація ускладнена через призупинення видобутку торфу, недостатність обігових коштів, а також постійні зміни керівництва. Тут заборгованість із виплати заробітної плати станом на 01.07.2020 року складає майже 1,7 млнгрн. Новопризначеним керівником не вживаються заходи щодо відновлення виробництва та усунення порушень законодавства про працю.
    За результатами засідання керівникам підприємств доручено забезпечити погашення заборгованості з виплати заробітної плати; управлінню Держпраці в області сприяти погашенню боргів.
    Насамкінець засідання Комісії прийнято відповідні рішення щодо здійснення заходів задля повного погашення заборгованості з виплати заробітної плати на суб’єктах господарювання району.