E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

 
   18 серпня відбулась робоча зустріч в. о. начальника відділення НСПП в Запорізькій області (Відділення) М. Пель з представниками Запорізької обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України (Профспілка), під час якої обговорено стан соціально-трудових відносин (СТВ) у ПрАТ "Запоріжтрансформатор" м. Запоріжжя.
    Згідно з отриманою інформацією, у зв'язку з тяжким фінансовим становищем підприємства та зменшенням обсягів виробництва, відбувається скорочення найманих працівників. Адміністрація товариства дотримується вимог чинного законодавства при скороченні. Станом на 01.08.2020 заборгованість із виплати заробітної плати відсутня. Однак на підприємстві мають місце факти невиконання вимог колективного договору (угоди), в частині регулювання виробничих, трудових та соціально-економічних відносин, що у свою чергу негативно впливає на стан СТВ у трудовому колективі.
   М. Пель звернула увагу на необхідності вирішення розбіжностей між сторонами СТВ виключно у рамках правового поля відповідно до положень Закону України "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)". Крім того, зазначила, що конфліктна ситуація на підприємстві перебуватиме на обліку Відділення з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту).
  Водночас, надано роз'яснення та методичні матеріали щодо порядку формування і затвердження вимог найманих працівників згідно з Положенням "Про порядок формування і затвердження вимог найманих працівників, профспілок", затвердженим наказом НСПП від 21.06.2019 № 43.
   Під час зустрічі досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці Відділення з Профспілкою з метою запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів) на підприємствах галузі.