E-MAIL РОЗСИЛКА



Joomla Extensions powered by Joobi

      Контакти НСПП: вул. Басейна, 1/2 А, м. Київ, 01024, тел. (044) 235 45 01, 235 44 43, e-mail www.nspp@nspp.gov.ua

   07 вересня відбулась робоча зустріч начальника відділення НСПП в Черкаській області (Відділення) С. Власенка з головою Черкаської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості та побутового обслуговування (Профспілка), трудовим арбітром НСПП І. Анашкевичем з метою обговорення стану соціально-трудових відносин (СТВ) на підприємствах житлово-комунального господарства.
   С. Власенко зазначив, що з початку 2020 року на обліку Відділення перебувало 5 конфліктних ситуацій на житлово-комунальних підприємствах, з яких врегульовано 3 конфліктні ситуації та погашено заборгованість у сумі 465 тис грн.
    Наразі фахівці Відділення продовжують здійснювати заходи щодо врегулювання конфліктних ситуацій на Ватутінському КВП "Водоканал" м. Ватутіне та КП "Водоканал" Тальнівської міської ради" м. Тальне з розбіжностями щодо погашення заборгованості з заробітної плати та несвоєчасності виплати поточної заробітної плати.
   І. Анашкевич зазначив, що у цілому стан СТВ у колективах підприємств житлово-комунального господарства задовільний.
     Проте, складний фінансовий стан на Ватутінському КВП "Водоканал" м. Ватутіне спричинив зростання заборгованості з виплати заробітної плати перед трудовим колективом. Також несвоєчасно отримують заробітну плату наймані працівники і КП "ВодГео" м. Сміла. Щодо КП "Черкасиелектротранс" Черкаської міської ради", то до кінця вересня п. р. підприємство забезпечене фінансуванням, завдяки внесенню змін до міського бюджету та до Програми розвитку електротранспортуна 2017-2020 роки.
   Голова Профспілки подякував фахівцям Відділення за своєчасність реагування на ускладнення стану СТВ та врегулювання конфліктних ситуацій на житлово-комунальних підприємствах Черкаської області.